Γιατί Φυσικό Μαλλί;

ΦΥΣΙΚΟ

Το μαλλί είναι μια πρωτεϊνική ίνα που σχηματίζεται στο δέρμα των προβάτων, και ως εκ τούτου είναι εκατό τοις εκατό φυσικό, όχι ανθρωπογενές. Από την εποχή των λίθων, έχει εκτιμηθεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές προστασίας από όλες τις καιρικές συνθήκες που είναι γνωστές στον άνθρωπο και η επιστήμη δεν έχει παράγει ακόμη μια ίνα που να ταιριάζει με τις μοναδικές της ιδιότητες.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΣ

Όσο υπάρχει χορτάρι για βόσκηση, κάθε χρόνο τα πρόβατα θα παράγουν ένα νέο δέρας. καθιστώντας το μαλλί ανανεώσιμη πηγή ινών. Οι καλλιεργητές μαλλιού εργάζονται ενεργά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, προσπαθώντας να καταστήσουν τη βιομηχανία μαλλιού βιώσιμη για τις μελλοντικές

ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΟ

Στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του, το μαλλί μπορεί να επιστραφεί στο έδαφος, όπου αποσυντίθεται, απελευθερώνοντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Όταν μια φυσική ίνα μαλλιού απορρίπτεται στο έδαφος, χρειάζεται πολύ σύντομος χρόνος για να διαλυθεί, ενώ τα περισσότερα συνθετικά είναι εξαιρετικά αργά στην αποικοδόμησή τους.

ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ

Το μαλλί είναι μια υγροσκοπική ίνα. Καθώς η υγρασία του περιβάλλοντος αέρα ανεβαίνει και πέφτει, η ίνα απορροφά και απελευθερώνει υδρατμούς. Η θερμότητα δημιουργείται και διατηρείται κατά τη διάρκεια της φάσης απορρόφησης, γεγονός που καθιστά το μαλλί ένα φυσικό μονωτικό.

ΑΝΑΠΝΕΥΣΙΜΟ

Οι ίνες από μαλλί είναι πτυχωτές και όταν συσκευάζονται σφιχτά μαζί σχηματίζουν εκατομμύρια μικροσκοπικές τσέπες αέρα. Αυτή η μοναδική δομή του επιτρέπει να απορροφά και να απελευθερώνει υγρασία – είτε στην ατμόσφαιρα είτε στον ιδρώτα από τον χρήστη – χωρίς να διακυβεύεται η θερμική του απόδοση. Το μαλλί έχει μεγάλη ικανότητα απορρόφησης ατμών υγρασίας (έως και 30% του βάρους του) δίπλα στο δέρμα, καθιστώντας το εξαιρετικά αναπνεύσιμο

Ανθεκτικό στην κακοσμία

Το μαλλί είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα άλλα υφάσματα στην απορρόφηση του ιδρώτα και την απελευθέρωσή του στον αέρα, προτού τα βακτήρια έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν δυσάρεστη οσμή στο σώμα.

ΑΝΤΟΧΗ & ΕΛΑΣΤΙΚΟ

Οι ίνες μαλλιού αντιστέκονται στο σχίσιμο και μπορούν να λυγίσουν ξανά πάνω από 20.000 φορές χωρίς να σπάσουν. Λόγω της πτυχωτής δομής του, το μαλλί είναι επίσης φυσικά ελαστικό, και έτσι τα μάλλινα ενδύματα έχουν την ικανότητα να τεντώνουν άνετα με τον χρήστη, αλλά στη συνέχεια μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους σχήμα, καθιστώντας τα ανθεκτικά στην τσαλάκωση και την χαλάρωση. Το μαλλί διατηρεί επομένως την εμφάνισή του μακροπρόθεσμα, προσθέτοντας αξία στο προϊόν και τη διάρκεια ζωής του

ΑΣΦΑΛΗ ΛΥΣΗ

Το μαλλί είναι φυσικά ασφαλές. Δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργίες και δεν προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων. Μπορεί ακόμη και να μειώσει την επιπλέουσα σκόνη στην ατμόσφαιρα, καθώς οι μικροσκοπικές κλίμακες της ίνας μπορούν να παγιδεύσουν και να συγκρατήσουν τη σκόνη στα ανώτερα στρώματα μέχρι να αδειάσουν. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και άζωτο, το μαλλί είναι φυσικά επιβραδυντικό της φλόγας και έχει πολύ υψηλότερο όριο ανάφλεξης από πολλές άλλες ίνες, δεν θα λιώσει και θα κολλήσει στο δέρμα προκαλώντας εγκαύματα και παράγει λιγότερο επιβλαβείς αναθυμιάσεις που προκαλούν θάνατο σε καταστάσεις πυρκαγιάς . Τέλος, το μαλλί έχει επίσης φυσικά υψηλό επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από τα περισσότερα συνθετικά και βαμβάκι.